En sovesofa er på mange måder et smart møbel. Derfor er det måske heller ikke så underligt, at det stadig er et enormt populært møbel at have. For dens blanding af funktionalitet og dens alsidige brugsmuligheder gør det til et meget praktisk møbel at have.

En oplagt fordel ved en sovesofa er, at du kan spare enten din sofa eller seng væk. Hermed får du mere plads på gulvet – hvilket jo eksempelvis kan være ganske behændigt, hvis du gerne vil dyrke yoga derhjemme men ikke har ordentlig plads til det.

Problemet er bare, at der nogle gange kan være en tendens til at ramme ved siden af, når man sigter efter flere mål. For når man både vil have en flot sofa og en behagelig seng, er det ikke altid nemt at opnå de bedste resultater i begge. Sagt på en anden måde: Sovesofaer er ikke altid så komfortable at sove på. Derfor er det altså vigtigt at gå efter en sovesofa, som man rent faktisk sover godt i.

Tænk på sovesofaen som en seng

Der findes heldigvis masser af gode sovesofaer at vælge imellem. Du skal bare være opmærksom på, hvad du går efter, når du skal vælge den rette.

Det kan være en god idé at tænke på sovesofaen som en seng. For selvom den umiddelbart mest ligner en sofa, så skal den ikke kun være god som en sofa. Den skal være god som en seng.

Der er forskel på, hvad der udgør en god seng og en god sofa. Når du tænker på sovesofaen som en seng, så vil du også blive mere opmærksom på de ting, der gør den behagelig at sove på.

Du skal med andre ord først og fremmest vælge den sovesofa, man ligger godt i. Hvis det da er meningen, at den skal bruges en del som seng, selvfølgelig.

Vælg en sovesofa med en god opbygning

Når du så skal finde den rigtige sovesofa, så skal du se på, hvordan den er lavet. Ligesom du sikkert ville, når du er på udkig efter en seng, så skal du se på, hvad der gør sovesofaen behagelig.

Du kan eksempelvis vælge en sovesofa med pocketfjedre.

Pocketfjedre er typisk noget, du vil finde i en god madras. Det er skabt til at give en på en gang føjelig og støttende seng. Du vil typisk finde hundredvis af dem i en god madras, da de er meget små. Og på den måde skaber de alle den perfekte madras at ligge på.

Når du vælger en sovesofa med pocketfjedre, så får du altså også et af de bedste elementer fra de bedste madrasser. På den måde er du altså sikret en god komfort på sovesofaen.

Vælg en god topmadras til

Hvis du vil forbedre komforten yderligere på din sovesofa, kan du med fordel vælge en god topmadras til.

Når du vælger en seng, vil du også typisk tage dig tid til at finde en god topmadras. For topmadrassen giver nemlig det øvre lag af komfort. Og det kan faktisk være svært at undvære, selv på en god seng.

Derfor er det altså også nærliggende at gøre med en sovesofa.

Du skal naturligvis tage stilling til, hvordan du vil bruge din sovesofa. Skal du bruge den hver dag som din egen seng, så skal topmadrassen ikke komme i vejen for også at bruge din seng som sofa.

Er det modsat en sovesofa, du primært vil kunne byde gæster at sove i, vil det måske ikke være et problem med en topmadras, som kan pakkes væk. Så skal du bare sørge for, at topmadrassen er nem at pakke sammen, og ikke mindst at det ikke ødelægger topmadrassens form. I den forbindelse bør du for eksempel gå uden om memory foam.

Få plads til alt ekstra tilbehør

Når du skal bruge din sovesofa som seng, så har du naturligvis også noget ekstra tilbehør til sengen. Der vil for eksempel være en pude og dyne, lagner og sengetøj. Den slags skal du normalt ikke tænke meget over, fordi det bare ligger på sengen.

Men når du også vil kunne bruge din sovesofa som sofa, så skal du huske også at finde plads til dette ekstra tilbehør.

Der findes en del sovesofaer med opbevaringsplads under bunden. Denne plads er oplagt at reservere til netop dyner, puder og lignende.

Hvis du falder for en sovesofa uden denne ekstra plads, så skal du blot finde et andet sted at opbevare dine ting, som for eksempel et skab eller en kurv, når du altså vil bruge sovesofaen som sofa.

Recommended Articles